Wapnö GårdsMejeri

Wapnö Gårdsmejeri

Varsam och hantverksmässig förädling

Filmjölk

Naturligt god och krämig filmjölk. Våra filprodukter syras långsamt, i ca 24 timmar, vilket är längre än vad man gör på andra mejerier.      Filmjölken packas och får sedan eftermogna i kyltemperatur. Det ger en krämig och god smak, lite som gammaldags filbunke. Skonsam hantering kan bidra till att grädden flyter upp lite, vänd paketet lätt. Naturligt innehåll av vitaminer och näringsämnen. Magbakterien Acidophilus tillsätts i A-fil.                    Fetthalt                                                 Lätt 0,5%, Fil 3,0%, A-fil 3,0%, Extra fyllig 3,8- 4,2%                                        Förpackning                                           1 liter

Gräddfil

Tjock konsistens genom egen anpassad bakteriekultur, skonsam hantering och proteinrik mjölk tack vare att korna äter mycket vallfoder. Kan stjälpas ur kartongen i ett stycke. Hantverksmässigt omvandlad till gräddfil omgående när mjölken runnit till mejeriet. Långsyras i paketet under ca 20 - 24 timmar. Märks med mjölkningstid.    Fetthalt                                                  12%                                                        Förpackning                                        0,3 liter, 0,5 liter, 1 liter


      Gräddfil 1 litet

Gräddfil i större förpackning.              Fetthalt 12%                                        Förpackning                                          1 liter