Wapnö GårdsMejeri

Wapnö Gårdsmejeri

Närheten känns på smaken

Gårdsmjölk

Homogenisering under lågt tryck för att behålla mjölkens naturliga smak. Standardmjölken har en fyllig smak med lång vidhäftning i gommen. Mellan- och lättmjölk för den som vill ha mindre fetthalt men med fyllig smak. Mellan- och lättmjölk berikad med D- vitamin. Märks med mjölkningstid.

Produkt / Fetthalt                            Standard 3,0%, Mellan 1,5% Lätt 0,5%                                                        Förpackning                                       1 liter, 1,5 liter                                         


Ej homogeniserad mjölk

Ej homogeniserad innebär att fettet inte är finfördelat vilket ger en fylligare smak. Egenskaper som mjölken hade förr. Grädden lägger sig överst i paketet. Ta vara på grädden eller skaka så fördelas grädden i mjölken. Märks med mjölkningstid.

Fetthalt                                                 1,8 - 2,0% och 3,0 - 3,3%                      Förpackning                                          1 liter

   Kärnmjölk

Kärnmjölk är vätskan som blir kvar när man kärnat smör av grädde. Den innehåller små mängder fett och har en syrlig smak. Lämpar sig väl vid matlagning. Används mycket vid bakning då den ger saftiga och luftiga bröd och bullar. Konsistensen är tjockare än mjölk, men mycket tunnare än filmjölk. Märks med mjölkningstid.                  Fetthalt                                                 0,5%                                                      Förpackning                                          1 liter                                      

Grädde

Skonsam hantering och hög färskhet ger en förhöjd och mycket fyllig och god smak. Färskheten kan ibland kräva lite mer vispning.            Märks med mjölkningstid.                  Fetthalt                                                 40%                                                      Förpackning                                          0,3 liter, 0,5 liter, 1 liter