Beskrivning
Naturligt god och krämig filmjölk. Våra filprodukter syras långsamt, i ca 24 timmar, vilket är längre än vad man gör på andra mejerier. Filmjölken packas och får sedan eftermogna i kyltemperatur. Det ger en krämig och god smak, lite som gammaldags filbunke. Skonsam hantering kan bidra till att grädden flyter upp lite, vänd paketet lätt. Acidophilus tillsätts i A-filen. Naturligt innehåll av vitaminer och näringsämnen.
Wapnö Gårdsmejeri: I mejeriet förädlas alla produkter på ett hantverksmässigt sätt av mjölk från gårdens frigående och välmående kor.
Ingredienser: Mjölk högpastöriserad, filkultur, lactobacillus acidophilus, Vitamin D
Näringsvärde / 100 g*:
Energivärde 250 kJ/60 kcal
Fett 3,0 g
varav mättat fett 1,9 g
Kolhydrat 4,0 g
varav sockerarter 4,0 g
Protein 3,4 g
Salt 0,1 g
Vitamin D 1,0 µg (20% av DRI**)
Kalcium 120 mg (15% av DRI**)
Förvaring:Kylvara, förvaras vid högst + 8 °C
Förpackning:
1000 g